LEASE ELBIL - LEASE TESLA - LEASE BIL UTEN INNSKUDD

Posted by:tire specialist1

MANGE MULIGHETER, MEN UNNGÅ KANKJØRTE ORIGINALFELGER NÅR BILEN LEVERES TILBAKE VED AVSLUTTET LEASING

Leasing av elbil er ofte en gunstig løsning for mange, fordi man slipper å eie bilen. Det tilkommer imidlertid ofte en del skjulte kostnader i leasingperioden som det ikke opplyses om. Det anbefales å sjekke grundig en rekke mulige fallgruver som kan inntreffe. Lease elbil kan bli veldig kostbart hvis man kantkjører originalfelgene og må erstatte disse ved tilbakelevering av bilen. Originalfelgene på mange elbiler er altfor brede i forhold til dekkdimensjonen (Audi E-tron 20x9, Tesla Model Y 19x9,5 og 20x9.5, Polestar 2, Volvo Xc40 m.fl.). Ved å levere for brede felger oppnår bilforhandler mersalg når skadene inntreffer. WLTP-rekkevidden kan ofte være med smalere og lettere felger, så det er viktig å følge med på hva man leaser eller kjøper.

LEASE ELBIL - HVA KOSTER DET Å ERSTATTE EN KANTKJØRT ORIGINALFELG?

Mange får sjokk når prisen for nye felger presenteres når du etter 2-4 år leverer tilbake leasingbilen med kantkjørte felger. Derfor anbefaler vi å kjøpe felg og dekk utenom, for å kunne returnere bilen med originalhjulene. For å oppnå best mulig rekkevidde på elbilen anbefaler vi de letteste felgene her på nettsiden (du kan filtrere på vekt i konfiguratoren) montert med siste versjon vinter elbildekk fra Frigus EV, som du i norden kan bruke hele året. Skal du kjøre sydover i Europa på veldig varm sommerasfalt anbefaler vi sommerdekk for slike forhold.

FOR BEDRE REKKEVIDDE OG MER SPORTSLIGE EGENSKAPER FOR ELBILER ANBEFALER VI DENNE ARTIKKELEN - FELGER TIL ELBIL - DETTE MÅ DU VITE

lease-elbil-lease-tesla

VED Å LEASE ELBIL - HVA KOSTER SERVICE PÅ ELBILEN OG ER DEN NØDVENDIG?

De fleste elbiler har ingen service innenfor de første 100.000 km med unntak av kupefilter for friskluft, hvis dette må byttes. En gjennomgang av bilen for å sjekke at alt er i orden er en del av garantien på bilen, hvis bilforhandler mener dette er nødvendig. Likevel aksepterer mange serviceregninger på 3.000 til 7.000,- for ''førstegangsservice''. Det blir dyr vindusspylervæske.

LEASE TESLA ?

Ønsker du å lease en Tesla Model Y finner du noen gode tips til valg av vinterhjul på denne artikkelen

LEASE ELBIL KAN BLI KOSTBART HVIS DU MÅ ERSTATTE ORIGINALFELGENE. FORHANDLER TAR SEG GODT BETALT FOR ORIGINALFELGER 

BMW kjøper sine felger, som alle andre bilprodusenter, fra ulike felgfabrikker, men de eier sitt eget design, som blir ''originalfelger''. Konkurrenter innenfor felgbransjen kan lage felger med samme tekniske mål, men kan ikke kopierer designet som BMW har rettighetene til. Man kan også endre på de tekniske målene på felgene så lenge de minimum fyller de samme egenskapene sammen med dekket. Det er derfor mulig å lage bedre (lettere vekt) felger enn originale, både på vekt og teknisk utforming, men også på design som gjør felgen mer praktisk, stilren og minimalistisk. 

lease-elbil

LEASINGAVTALER KAN INKLUDERE DEKKFORBRUK OG ''SERVICEAVTALE''

Med en slik avtale blir man gjerne forpliktet til originalfelger som er søkkdyre å erstatte ved kantkjøring. Man får også begrensninger i valg av dekk samt at man også kan risikere å bundet til å kjøpe dyre dekk som ikke er egnet for elbil (manglende drenering, for hard gummi og/eller for myk dekkstamme som skaper vingling i veibanen). Når det gjelder service på elbil så er dette gjerne begrenset til å fylle vinduspylerveske og skifte friskluftfilter til kupeen hver 50 eller 100.000 km. Friskluftfilter koster noen hundrelapper og tar noen minutter å skifte. Likevel finnes det bilforhandlere som klarer å hanke inn store summer på ''service'' uten å redegjøre for hva som er lbitt gjort. Man har ''sjekket over bilen'', men det er jo ikke noe som man skal betale for. Bilforhandler har gitt garanti på bilen, men kan ikke ta seg betalt for å kontrollere en bil for feil man har gitt garanti på.

KJØP AV FELGER OG DEKK FRA MEGAHJUL REDUSERER IKKE GARANTIEN PÅ BILEN. TVERT IMOT

Det er ikke lov hverken å hevde eller praktisere redusert garanti på bilen når man velger å kjøpe dekk og felg fra andre tilbydere enn bilforhandler. Alle produkter som selges her fra nettsiden har en ansvarsforsikring hos et norsk selskap (i skrivende stund if) begrenset opp til 5,0 mill. NOK. Man kan derfor være særdeles trygg på at man unngår enhver form for risiko ved å velge anbefalte energibesparende løsninger på dekk og felg.

Styrer man unna fallgruvene kan både firmaleasing og privatleasing være gode alternativer til kjøp. Den store forskjellen mellom en god, og mindre god avtale, er fallgruvene som er nevnt over.

 

Du kan gå direkte til nettsiden via hurtiglinkene for elbiler i listen nedenfor:

Produktliste