TESLA MODEL S PLAID / LONG RANGE FELGER, VINTERDEKK OG VINTERHJUL TIPS

Posted by:tire specialist1

TESLA MODEL S PLAID OG LONG RANGE KAN OPPGRADERES PÅ REKKEVIDDE OG AKSELERASJON MED LETTERE FELGER FRA ZAX WHEELS

Det er mulig å hente ytterligere ekstreme egenskaper ut av Plaid og Long Range ved å redusere vekten på felgene. Nedenfor ser man originalkonfigurasjonene for både Tesla Model S Plaid og Long Range. Ønsker man optimale vinteregenskaper anbefaler vi samme hjuldimensjon bak som foran. Du kan bruke sammen hjulene som på de eldre Tesla S modellene, men de fleste vil gjerne ha 255-brede dekk. Man kan bruke både 19x8 og 19x8.5. Felgdimensjonen 19x9.5 er samme som på model Y og man får dekkstrekk og lite demping på dekket, og mer ''gokart'' følelse, og tyngre hjul. Opitmal felgdimensjon er 19x8.5 med ET40 med elbildekket 255/45R19 som gir minimalt med flatspot om vinteren, og maksimale egenskaper for drenering av vann/slaps. De fleste som kjøper ny model S kjenner til hva som er krevende på denne bilen, og hvorfor vi har utviklet Frigus EV Ice 3 med egenskaper optimalisert for både isunderlag, og vann/slaps forhold. Klebrig myk naturgummi for is, men hard nok med retningsstabilt mønster for å ikke miste kjøreegenskapene om vinteren. Laget for kjøreglade bevisste entusiaster (herunder artikkelforfatter) som vil ha stabilitet også i høyere hastigheter.

FELGER OG DEKK TIPS TIL TESLA MODEL S PLAID OG LONG RANGE - BRUK SAMME HJUL FORAN OG BAK PÅ VINTERFØRE

Tesla Model S og Long Range har tilnærmet likt akseltrykk foran og bak, og for maksimalt balansert trykk mot vinterunderlaget bør hjulene være like. For utseende blir bredere bakhjul litt mer stilig, så det hele blir en vurdering. Stil eller egenskaper. Ja takk begge deler? Sorry. Bredere bakdekk vil på alle elbiler redusere vintergrepet og kreve betydelig mer energi på våt veibane med skyva vannbølge samt vannheftet i seg selv. Mange har spurt om  de gamle 20" Tesla X felgene kan brukes på nye LR/Plaid som på tidligere Model S, og det kan vi bekrefte. Vognkortet for bakfelgene viser ET45, men det er for staggered oppsettet. Man kan som på tidligere model S modeller bruke ET35 foran og bak, om man ønsker (begrensinger i avvik på 7,5 mm i Norge opphørte 1. jan. 2010). 2022 og nyere Model S skiller seg lite fra eldre modeller i fysiske former, så det som er brukt på tidligere modeller fungerer fint på ny model S, og visa versa. Artikkelforfatter kjører selv på 19x8.5 ET35 foran og bak, med 245/45R19 dekk, for lavest mulig hjulvekt, og best mulig rekkevidde og akselerasjon.

Tesla-model-s-plaid-long-range-felger

PS! Dekkdimensjonene for baksel kommer trolig ikke til å bli produsert i Frigus EV pga lavt volum og etterspørsel i 2023. Som sommerdekk er dimensjonene kurante og lagerføres etter hvert som de leveres fra fabrikk. Sommerdekk dimensjonene blir levert i Winrun R330 og etter hvert kan vi også tilby R330 W-Silent med skuminnlegg som reduserer rumlestøy (0,5- 1.5 dB).

Siden er under konstruksjon. Det kommer en rekke forslag til konfigurasjoner etter hvert som felgene blir etablert i systemet.

Produktliste