DEKK TIL ELBIL

Posted by:tire specialist1

DEKK TIL ELBIL MÅ HA GOD GJENNOMGÅENDE DRENERING MOT VANNPLANING. GOD DRENERING GIR DEG OGSÅ LAVEST RULLEMOTSTAND PÅ VÅT OG SLAPSETE VINTERVEIER

Du kan faktisk se på dekkmønsteret om et vinterdekk er bra eller mindre bra for elbil, nettopp fordi rullemotstanden øker veldig når det er vann i veibanen, og drenering mot vannplaning er avgjørende for rullemotstanden. Er det i tillegg snø og slaps i veiene, blir behovet enda større for gjennomgående drenering og riktig rullemønster.

Som kjent er rekkevidden på elbilene lavest om vinteren, fordi det går mer energi til oppvarming av bilen innvendig og til batteriet, men vann og slaps i veibanen er det som reduserer rekkevidden mest på kalde og fuktige vinterdager. Mange har erfart at rekkevidden kan til tider gå kraftig ned på dager med mye vann og slaps i veibanen. Godt dekkmønster med langsgående dype dreneringskanaler gjør at vann og slaps går giennom dekket slik at rullemotstanden øker lite. Med riktige dekk, og dypt mønster (nye dekk som ikke slites fort) så opprettholder man rekkevidden på våte vinterdagen betydelige bedre enn med slitte dekk og/eller dekk som ikke har langsgående drenering.

Dekk til elbil bør ha god drenering for å gi deg rekkevidde om vinteren

VINTERDEKK TIL ELBIL KAN HA GODE HELÅRSEGENSKAPER I TILLEGG TIL MEGET GODE VINTEREGENSKAPER

Vi har testet ut de mest populære vinterdekkene til elbil hos Megahjul butikkene. Tesla S og X er benyttet i tillegg til e-Golf på de små dimensjonene. Det er mange forhold som er viktig for elbileiere, og vi skal her nevne det viktigste når man skal velge vinterdekk til elbilen.

DEKKETS SLITESTYRKE ER VIKTIG FOR Å OPPRETTHOLDE MØNSTERDYBDEN OG GUMMIKVALITETEN

Vi erfarer at det kan være meget stor forskjell i slitestyrken på vinterdekk, som på sommerdekk. Det er viktig å vite at slitestyrke ikke har noen sammenheng med myk eller hard gummi. Det er gummiens bindinger i molekylstrukturen som avgjør dekkets levetid. Vi erfarer at de meste kjente vinterdekkmerkene har betydelig lavere levetid enn de anbefalte dekkene her på nettsiden. Vi har en rekke anbefalte myke vinterdekk som er laget for nordiske forhold, og med full eller delvis drenering mot vannplaning, som også har godt bindemiddel i gummiblandingen i tillegg til en god andel naturgummi. Naturgummi har som kjent mange unike egenskaper og motvirker også at gummien herder / harskner. De fleste europeiske dekkprodusentene bruker i hovedsak fullsyntetisk gummi, og vi erfarer at denne kan bli litt hardere over tid i tillegg til at slitestyrken ikke er den beste. Av hensyn til miljøet og for å redusere det helsefarlige gummistøvet i byene, så anbefaler vi at man også tar med miljøspektet når man vurderer nye vinterdekk. Du kan også lese litt mer om vinterdekk med god gummiblanding ved å klikke på bildet under.

Nereus har gummiblanding med mange gode egenskaper

MAN KAN OGSÅ ØKE REKKEVIDDEN PÅ ELBILEN VED ØKE RULLEOMKRETSEN PÅ DEKKET. VELGE EN HØYERE PROFIL ENN ORIGINALT

På biler som Nissan Leaf, Hyundai Ioniq, Kia Soul og e-Golf som bruker 205/55R16 originalt, kan det hjelpe litt på rekkevidden å gå opp til 205/60R16 når man neste gang skal skifte til nye vinterdekk. Velger man også vinterdekk med full drenering vil man også maksimere rekkevidden på de dagene med mye vann og slaps i veibanen, hvor rekkevidden er redusert. Se dagens pris på vårt meste anbefalte vinterdekk til elbil i dimensjonen 205/60R16 ved å klikke på bildet under. Det er viktig å merke seg at på fin og tørr asfalt vil et utslitt vinterdekk rulle marginalt lettere enn et nytt vinterdekk. Gevinsten med nytt dekk og langsgående drenering kommer når det er vann i veibanen.

Nereus med topp drenering og større rulleomkrets gir lengre rekkevidde

 

 

 

Produktliste