VINTERDEKK MED LAV RULLEMOTSTAND OG GODT VÅT GREP

Posted by:tire specialist1

ØKENDE KRAV TIL VINTERDEKK MED LAV RULLEMOTSTAND, LAV DEKKSTØY OG GOD DRENERING

Det er en stadig økende fokus på lav rullemotstand for å redusere energiforbruket på kjøretøy. Lav rullemotstand er avgjørende for å bedre rekkevidden på el-biler. For hybridbiler er det også viktig, både for rekkevidde og drivstoff forbruket forøvrig. Det er almenn kunnskap om at dekk med godt rullemønster og tilsvarende god drenering er helt avgjørende for lav rullemotstand, og derfor ser vi at sommerdekkene er svært likt utformet i dekkmønsteret, med 3-4 dype langsgående dreneringskanaler.

VINTERDEKK MED LAV RULLEMOTSTAND OG GOD DRENERING ØKER SIKKERHETEN PÅ VEIEN

For å oppnå lav rullemotstand på norsk grov asfalt er det viktig med et dekkmønster som har gode rulleegenskaper og lite motstand. Vi opplever en direkte sammenheng med at støysvake dekk ruller letteren enn dekk som avgir mer støy. Mest oppsiktsvekkende er at når vi måler dekkenes rullemotstand på en Tesla S, så ruller de testede Nereus vinterdekk med EU-verdien E langt bedre enn dekk med oppgitt EU-verdi B og C. Se skisse av målinger nedenfor. Hva som er årsaken til at EU-verdiene ikke stemmer når vi utfører faktiske målinger i bil som kjører på normal asfalt kan man spekulere i, fordi EU-laboratorie testene burde vist samme forhold mellom dekkene.

Vinterdekk med lav rullemotstand og god drenering er viktig for alle typer biler.

 

VINTERDEKK MED LAV RULLEMOTSTAND ER VIKTIG FOR TESLA S OG X, SOM BEGGE HAR BREDE DEKKDIMENSJONER

Brede dekkdimensjoner som brukes på Tesla X gir stor rullemotstand på våt asfalt, og jo mer vann og slaps som finnes i veibanen, jo større blir rullemotstanden. SUV dekket Nereus 806 er tilpasset tunge bilmodeller og er markedets beste dekk når man summerer alle de viktige egenskapene som bremselengde på is og snø, bremselengde på våt asfalt, drenering for vann og slaps, rullemotstand og støy. Dekket er testkjørt på en Tesla S i dimensjonen 235/50R19 og skiller seg kraftig fra den kjente dekkmerkene på samtlige områder. 

KAN ET HELT UKJENT SUV VINTERDEKK VÆRE BEDRE ENN DE KJENTE DEKKMERKENE?

Svaret er garantert et rungende JA fra artikkelforfatter, som har testkjørt dekket på de fleste relevante vinterveier. Det finnes 4-500 dekkfabrikker i Asia som kan lage et tilsvarende godt dekk, så dette er ingen utfordring utover å bruke god gummiblanding. Dekkmønsteret er ikke laget for å gi beste rundetider på en skøytebane, men er designet for å gi beste egenskaper som er nevnt ovenfor. De fleste bilførere i Norge kjører minst 99% av vinterdekk distansen på våt og tørr asfalt, og den siste prosenten på normale vinterveier. Du er aldri på en skøytebane, og hvis du ønsker å kjøre der, så er dekket likevel på høyde med ''isbanedekkene'' som blir anbefalt til reklame-dekktesten til NAF. I USA som er verdens desidert største marked for dekk, er slik smart reklame for produsentene straffbart, og blir bøtelagt etter samme prinsipper som dieselskandalen som rammet VAG.

NEREUS BEDRE ENN NOKIAN PÅ SNØ OG IS? 

Klikk på bildet under for å se en kul ''tug of war'' video fra Tesla Bjørn mellom Nereus og Nokian pigg og piggfritt.

SUV dekket Nereus 806 vil gi deg de beste vinteregenskapene for normale vinterveier

For å sjekke dagens tilbud på Nereus 805+ og SUV dekket Nereus 806 kan du bruke hurtiglinkene nedenfor.

Produktliste