TESLA MODEL 3 SOMMERDEKK OG SOMMERHJUL ANBEFALINGER

Posted by:tire specialist1

TESLA MODEL 3 OG MODEL 3 PERFORMANCE KAN UTSTYRES MED TØFF HJULPAKKE OG LIKEVEL BLIR GOD PÅ VEIEN

I USA har man god erfaring med ''staggered'' hjuloppsett til Model 3 og 3P. i Norden har vi mye av de samme veiene med grov asfalt og vi ønsker også lite støy og at bilen sporer i veibanen minst mulig. Med lavere dekkprofil blir både støy og sporingsproblematikk utfordrende, men ikke umulig å løse. Vi har lang erfaring med Tesla S med både staggered oppsett og hva slags dekksom fungerer best på tunge elbiler. Myke dekkstammer og myk gummi gir lavere støy, mindre sporing, men også kortere bremselengder på grov asfalt (her er EU merkingen for våt grep veldig misvisende). Nedenfor kan du klikke på bildet for å komme direkte til et ferdig oppsett i konfiguratoren med optimale dekk fra Winrun.

Tesla 3 med tøff hjulpakke i 19 tommere i ''staggered''

TESLA MODEL 3 OG 3 PERMANCE FELGENE FRA ZAK ER TILPASSET DE ORGINALE NAVENE SLIK AT SENTERKOPPENE PASSER

På bildet under har vi flyttet over navdekslet fra 3P felgene, og dette ser virkelig bra ut.

Felgsenter dekslene fra Tesla 3P felgene passer fint på ZAX felgene.

STW FELGER I STAGGERED (bredere bak) LEVERES I MØRK ANTRASIT ELLER SØLVFARGEDE FELGER

Mange etterspør felger i 5-eiker design for å bryte litt med det tradisjonelle designet. Vi har nå fått laget et Tesla 3 oppsett som passer feldig fint på bilen.

Til Tesla Model 3 og 3P kan vi også leveres STW felger i staggered oppsett.

 

TESLA MODEL 3 HAR FORSKJELLIG KRAV TIL DEKKETS BÆREEVNE FORAN OG BAK 

Tesla model 3 og model 3 Performance har krav til akseltrykk foran på 1110kg og bak 1257 kg.

VED BRUK AV 20-TOMMERE ANBEFALER VI BEDRE BÆREEVNE ENN DET SOM LEVERES MED BILEN

Dekkdimensjonen 235/35R20 er dimensjoner for maksimal belastning på 630kg (92 i lasteindeks).

Bilen veier med fører 1931 kg og når bilen har 3 personer i baksetet og/eller litt tung bagasje bak, belastningen på dekkene bak ligge opp mot maksimal vekten som dekket er konstruert for. Glemmer man å fylle ekstra luft i bakdekkene når biilen er fullastet kan varmkjøring oppstå, og dekkene kan bli ødelagt, og det kan skje underveis. Mange 3P-eiere ønsker å bruke 20-tommerne som bilen ble levert med, og da må man også bruke samme dekkdimensjon foran og bak. Michelin dekkene som bilen er levert med avgir mye støy, selv om de har støydempende skuminnlegg. Skum og lim tilsammen medfører at dekket blir ca. 1,5 kg tyngre enn et normal normaldekk, noe som øker rullemotstanden. Ønsker du både lavere støy, mye bedre slitestyrke på dekket i tillegg til mindre spring (vingling i veibanen), så anbefaler vi det mykeste sommerdekket på markedet, som også har den desidert beste slitestyrken. Vi har på Tesla S lang erfaring med Roadclaw RH660 (søstermerket til Winrun). Se dagens pristilbud HER.

 

Se dagens tilbud på 20 tommere i ''staggered'' med markedets mest støysvake og slitesterke comfort dekk. Klikk på bildet for å se dagens tilbud.

Sommerhjul til Tesla Model 3 i 20 tommere med beste dekk som er testet til bilen

WINRUN SOMMERDEKK ER VÅR BESTE ANBFALING TIL TESLA MODELLENE

Forskjell i dekkstøy på grov asfalt avgjøres av stivheten i dekkstammen og hvor hard gummien er, når dekkene har likt mønster. Dette måler vi enkelt med støymåler innvendig i bilen. EUs miljømåling måles ved at man passerer en støymåler kjørt på et laboratorieunderlag i glattpolert betongasfalt. De stive europeiske dekkene blir da ''støysvake'', mens de i virkeligheten avgir mye dekkstøy på nordisk asfalt. Se eksempel under på de målinger vi har gjort på Tesla X, mellom Michelin med skuminnlegg (som vi advarer mot i denne artikkelen) og Winrun R330 med nesten dobbel levetid. Søstermerket RoadClaw kan også anbefales i 20'' fordi RH660 har enda mykere gummi og i tillegg ca. 20% bedre slitestyrke. Man kan oppnå ytterligere støyreduksjon på grov asfalt, og dimensjonen 245/35R20 er det vi anbefaler for best mulig bæreevne på dekkene bak.

Winrun er vårt beste sommerdekk til Tesla

NEDENFOR SER DU STØYTESTEN MED LØPENDE STØYVERDIER PÅ WINRUN OG MICHELIN DEKKET

Det er enkelt å gjøre slike støymålinger med mobilen ved å laste ned appen ''soundmeeter'' og gjøre egne målinger. Det er like enkelt å sammenligne våt grepet mellom dekk, ved å bremse på grov våt asfalt som vi daglig kjører på, for egne sammenligninger. Da ser man at sommerdekk med mykere gummi bremser korteren enn dekk med hardere gummi. Dekk som har EUs våt grep C kan bremse betydelig kortere enn stive Europeiske sportsdekk med EUs våt grep A. Vi erfarer at Winrun dekkene bremser svært godt i forhold til Michelin sommerdekkene som Tesla S og X blir levert med, og etter hvert som dekkene blir kjørt 10-15.000 km måler vi at Winrun dekkene er betydelig bedre på våt asfalt. Nesten dobbelt kjørelenge til nesten halv pris er nesten for godt til å være sant. Vi oppfordrer til å prøve, og du har byttegaranti, så nedsiden er null, men oppsiden derimot veldig hyggelig.Hardheten i gummien har vi målt og lavere verdier gir mykere gummi.

 

 

Produktliste