STØYDEMPING TESLA MODEL Y

Posted by:tire specialist1

STØYDEMPING AV TESLA MODEL Y GJØRES MEST EFFEKTIVT MED SPESIALDEKK OG FELGER

Sommerdekkene må ha myk dekkstamme, myke skuldrer som ikke sporer i tillegg til en gummiblanding som ikke er for hard. Disse dekkene er merket COMFORT i blått her på nettsiden. De mest anbefalte dekk for støydemping av Tesla Model Y er også dekk som er mest stabile i veibanen, på typisk nordisk steinete asfalt. Comfort dekk bremser også bedre på våt asfalt enn de hardere sportsdekkene, fordi mykere dekkstamme og gummi gir et bedre avtrykk mot underlaget. 

HER MÅLER VI STØYNIVÅET INNVENDIG I EN TESLA MODEL Y MELLOM 2 ULIKE WINRUN DEKK I FORHOLD TIL ORIGINALDEKKET FRA HANKOOK

Hankook sitt spesialdekk for elbil er veldig støysvakt, og ligger mellom Winrun sitt standard dekk og Winrun W-Silent.

STØYDEMPENDE ISOLASJON KAN OGSÅ BENYTTES MEN VIKTIGERE ER Å DEMPE SELVE STØYKILDEN

Derfor vil effekten av støydemping med understellsmasse i skjermene kun bli en sekundærløsning i forhold til å dempe selve støykilden. Det er gjerne en kostnad på 7-10 tusen kroner, i forhold til å velge de mest støysvake dekkene (merket LOW NOISE ut i fra målinger innvendig i bilen), uten ekstra kostnader. 

STØYDEMPING AV TESLA MODEL Y KAN OGSÅ GJØRES MED TYKKE NAVRINGER

Noen ZAX felger har allerede støydempende navringer som standard, men de fleste ZAX felger som er laget for Tesla Model Y har også original navstørrelse. da må felgene freses opp i navet med en CNC maskin beregnet for navfresing. Dette er en lavsesongkostnad fra 1590,- for 4 felger + av og påmontering av dekk på felg.

Gevinsten med tykke navringer på en Tesla Omdel Y er 1-3 dB avhengig av  hastighet og grovhet i asfalten. Den tykke plastringen demper dekkstøyen som kommer fra felgen og overføres via navet. Plastringen forhindrer også korrosjon som på lang sikt fører til slark, mellom stål og aluminium.

Produktliste