FELGER TIL TESLA MODEL 3 PERFORMANCE

Posted by:tire specialist1

TESLA MODEL 3 PERFORMANCE ZAX SUPERLETTE FELGER FORBEDRER AKSELERASJON OG REKKEVIDDE

Det er faktisk mye å hente på lettere hjul hvis man ønsker å forbedre egenskapene på Tesla Model 3 Performance. Vi har spesialtilpasset felger i både 18, 19 og 20 tommere for Model 3 Performance, og vi gode løsninger også i ''staggered'' oppsett med forskjellig hjulbredde foran og bak (bredere bak). Man kan gjerne har store felger og lav profil på en sportsbil, men vekten på felg og dekk er helt avgjørende i forhold til hvor gode egenskaper som ønskes.

Det er alminnelig kjent kunnskap at minst mulig rotererende vekt reduserer bilens energiforbruk, men også reduserer energifobruket som opptas i fjærer og støtdempere. Jo lengre ut i radius man sparer vekt jo bedre effekt oppnår man. Googler man wheel weight vs horsepower finner man mer enn 700 millioner oppslag om emnet. Derfor han man funnet nye metoder for å gjøre støpte aluminiumsfelger lettere, som et rimelig alternativ til de kostbare smidde aluminiumsfelgene. Smidd aluminium (betegnelse 6061-T6) har i lang tid blitt oppfattet som best og lettest, men nå har smidd Magnesium overtatt tronen som fortrukket materiale for racing og ekstrem bilsport. Det er foreløpig svært få produsenter på smidde Magnesiumfelger, men vi har fått de to største i Asia til å bli være med på å utvikle ZAX programmet, med levering til alle destinasjoner i det internasjonale markedet. Magnesium felger kan kun brukes om sommeren fordi spenningen i metallet gir kraftig korrosjon under fuktige vinterforhold kombinert med veisalt. Derfor tilbyr vi smidd 6061-T6 aluminiumsfelger som helårsfelger, og som et godt alternativ til Magnesium. Auminium er litt tyngre, men vekten kan taes ned ved på velge design som krever lite vekt.

Googler man (klikk på bildet under) om emnet på engelsk får man mer enn 700 millioner treff om artikler som omhandler hvor viktig hjulvekt er i forhold til hestekrefter (=energiforbruk på elbil).

TESLA MODEL 3 PERFORMANCE FELGER MED 1 KG LETTERE VEKT GIR 7-10 HK REDUSERT ENERGIBEHOV

Jo større felgdiameter jo mer effekt oppnår man med redusert vekt. Lettere dekk og lettere felgringer gir store gevinster både i akselerasjon og rekkevidde. Best effektgevinst oppnås jo lengre ut i radius vektreduksjonen skjer. ZAX Rotary Forged serien er fortsatt standard alu-felger, men felgringen er tilvirket med en roterende smiteknikk som krever mindre forbruk av aluminium uten at felgen svekkes. Felgens vekt redusere helt ytterst i felgringen, og dette er gunstig for masserotasjons-energi behovet. 

Derfor er også vekten på selve dekket med i hele regnestykket, siden dekket ligger lengre ut i radius enn felgen. Vektforskjellene mellom dekk er derimot liten siden dekkene er svært like i konstruksjonen. Felgvektforskjellen mellom ulike design, metall og produksjonsmetode er derimot betydelig, og kjøremessig vil man kunne merke store forskjeller på hvordan bilen oppfører seg, og hvordan hjulene responderer både under akselerasjon og på ujevnt underlag. Det helt ulitmate er smidde magnesiumfelger, som både gir hyperlett vekt, men også vibrasjonsdempende egenskaper mellom underlag og bil. Vi har også en ZAX EV531 serie med lette sportsfelger som også leveres med en fastmontert støydempende navring som reduserer rumlestøy (målt innvendig i bil)  med 1-2 dB.

ZAX EV531 FELGER OG FRIGUS EV ICE 3 VINTERDEKK I 19'' TIL TESLA MODEL 3 PERFORMANCE SOM GJØR BILEN VANVITTIG BRA

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud på anbefalte ZAX EV531 med FRIGUS EV ICE 3 Performance vinterdekk med full drenering mot vannplaning og med nordisk myk gummi som sittet godt på is.

TESLA MODEL 3 PERFORMANCE MED 18 TOMS VINTERHJUL

Vi har ZAX Turbin X felger i Satin Black eller Gloss Gunmetal som passer til Tesla Model 3 Performance, og som har originalt innpress (ET). Klikk på bildet under for å se utvalget og dagens tilbudspriser med det nye performance elbildekket FRIGUS EV ICE 3. Dette er et vinterdekk som tåler det enorme dreiemomentet til Model 3 Performance, og som gir kjøreglede for de dyktigste bilførerne.

tesla-model-3-performance-felger

VINTERDEKK FOR TESLA MODEL 3 PERFORMANCE SOM GIR DE DYKTIGESTE BILFØRERNE ØKT KJØREGLEDE

FRIGUS EV ICE 3 er utviklet for elbiler med Performance drivverk. Dekket er bygget for å opprettholde mest mulig av kjøreegenskapene fra sommerdekkene på bar asfalt, men likevel har et godt isgrep som er mer enn godt nok. 4 gjennomgående dreneringskanaler skal redusere risiko for vannplaning og det retningsbestemte dekkmønsteret skal gi maks stabilitet i høy fart. Dekkmønsteret favoriserer ikke rundbanekjøring på isbane, men kjøring på kald barmark med og uten vann/slaps, og i høy fart. Myk nordisk gummiblanding gir godt grep på is, og dekket er mykere enn Nereus NS805 som bl.a. presterte veldig godt på is og snø i forhold til både Nokian Hakka R2 og Continental VK 6. De mer kjente konkurrentene er gode på isbanekjøring, men betydelig svakere enn FRIGUS EV ICE 3 på de forholdene som dekket er optimalisert for. 

FRIGUS EV ICE 3 ER ET GRØNT NATURGUMMIDEKK MED MYE BINDEMIDDEL SOM ØKER LEVETIDEN. DU FÅR OGSÅ DEKKET RETT FRA FABRIKK

Vi har uviklet FRIGUS EV dekket også med fokus på miljøet. Målsetningen er at dekket, med minst dobbel levetid, skal avgi halvparten så mye dekkstøv pr. km som konkurrentene, og i tillegg skal dette være nedbrytbar naturgummi i stedet for ikke-nedbrytbar plastgummi som havner i drikkevannet og senere i havet. Dekket kommer også direkte fra fabrikk uten noen grossistledd, som både reduserer frakt og karbonavtrykk, men også store kostnader. Dekket er definitivt dyrere å produsere enn sine konkurrenter, og når reklame (herunder reklame-dekktester) og kostbar logistikk er kuttet bort, så blir FRIGUS EV likevel et rimelige vinn-vinn valg for de dyktigste bilførerne, sikkerheten på vinterveiene, og for miljøet vårt. FRIGUS EV ICE 3 leveres selvfølgelig med fornøyd-garanti og bytterett i tillegg til 5 års garanti på gummikvaliteten ( gummien blir ikke hard og glatt ).

FRIGUS EV ICE 3 LEVERES I DIMENSJONENE 235/45 R18 98V, 235/40 R19 96V OG 235/35 R20 92V

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud i 19 tommer

 

vinterdekk-tesla-model-3-performance

STØY OG KORROSJONSREDUSERENDE NAVRING SOM REDUSERER 1-2 dB RUMLESTØY

Vi har støytestet helt identiske felger med originalt nav kontra 73.1 nav på felgen med en overdimensjonert navring som bankes inn i navet slik at den sitter fast. En overdimensjonert navring i hardplast vil klemme rundt navet og forhindre vibrasjonsstøy som man ellers opplever med standard originalnav på felgene. Med vår avanserte CNC maskin kan vi frese opp navet på de fleste felger slik at en slik navring kan monteres. ZAX EV531, EV592 og EV555 kommer med slik navringer som standard. Passer både til Model 3 og Model 3 Performance.

tesla-model-3-navringer

Nedenfor vises ZAX Wheels video av de mest populære felgene.

Produktliste