BMW iX 40, BMW iX 50 OG M60 VINTERHJUL OG FELGER

Posted by:tire specialist1

BMW iX 40, iX 50 OG M60 KAN OPPGRADERES BETYDELIG VED Å BYTTE UT TUNGE ORIGINALFELGER MED SUPERLETTE ELBILFELGER FRA ZAX WHEELS

Fysiske lover for masserotasjonsenergi gir både muligheter og setter begrensninger. Alment kjent innenfor motor- og sykkelsport er at lette hjul krever mindre fremdriftsenergi. Originalfelgen til BMW iX i 20x8.5 veier fra 16.7 kg. Det er 5 kg mer enn den meste anbefalte elbilfelgen ZAX YNX med samme spesifikasjoner. Elbilfelgen ZAX YNX lages med originalspesifikasjoner for BMW iX. ZAX YNX har redusert vekten i den ytterste felgringen med 5 kg, og det tilsvarer ca. 10 Hk/kg, totalt 50 Hk i redusert energiforbruk under blandet kjører. Det gir betydelig lavere energiforbruk og bedre rekkevidde, men også mer sportslige egenskaper.

Tabellen nedenfor viser hva BMW leverer originalt fra fabrikk i alternative dimensjoner. 235/60R20 er veldig smalt for en så stor bil som BMW iX, og i følge STRO-normen får du felgkant på utsiden av dekket. Velger man dimensjonen 255/55R20 på samme felgbredde og samme ET som OE 21-tommere, blir resultatet veldig mye bedre. Når man bruker 255-brede dekk er originalinnpress 36 (ET) Bilen ser betydelig bedre ut med de 255-brede dekk. For de som vil ha hjulene litt mer ut kommer også ZAX YNX med ET33.

Det er viktig å merke seg at ZAX YNX med originalinnpress ET28 kun er beregnet til de smale 235/60R20 dekkene. 255 brede dekk passer til ET33 ,35 og 36, for at dekksiden ikke skal kommer for langt ut i forhold til skjermene. Spesielt om vinteren er dette viktig for å redusere søle og skitt opp langs bilsiden.

vinterhjul-valg-bmw-ix

255/50 R21 VINTERDEKK I MYK NORDISK GUMMI ENNÅ IKKE PÅ MARKEDET, MEN 265/45 R21 LEVERES NÅ

Foreløpig er det ingen dekkprodusent som lager 255/50 R21 i myk nordisk vintergummi eller som rent elbildekk med gode vinteregenskaper. Dimensjonen kommer i Frigus EV Ice 3+ men trolig først høsten 2023. Vi erfarer at dimensjonen 265/45 R21 fungerer fint på BMW iX, og det optimaliserte elbildekket Frigus EV Ice 3 finnes på lager, opprinnelig laget for Audi E-tron og BYD Tang. For 20-tommere finnes det godt lagerutvalg i gode vinterdekk med nordisk gummi.

MERK! ALLE ANBEFALTE FELGER FRA ZAX WHEELS ER GODKJENT FOR BMW iX OG OPPYLLER KRAVENE I LOVDATA

Alle anbefalingene her på nettsiden leveres med produktforsikring opp til NOK 5,0 mill. som dekker alle skader som måtte bli påført bilen forårsaket av produktene. Anbefalte ZAX felger har betydelig lavere vekt enn felgene som leveres fra forhandler, og reduserer slitasje på hjullager og hjulstilling. I Norge og EU har ikke bilforhandler lov til å redusere garanti på bilen når kunden kjøper dekk og felger fra tredjepart. Vi anbefaler også å sjekke prisen på hva en standard støpt ''originalfelg'' koster hos forhandler hvis du er uheldig å kantkjører en felg. Du får trolig minst 4 ZAX oppgraderte ZAX felger for tilsvarende beløp.

FOR ØKT REKKEVIDDE OG MER SPORTSLIG BMW iX ER DENNE ARTIKKELEN ANBEFALT - FELGER TIL ELBIL -DETTE MÅ DU VITE

Artikkelen er skrevet ut i fra målinger og fysiske lover rundt emnet rotasjonsenergi. En god elbilfelg har veldig lett felgring og vekten av hele felgen er lavest mulig. 

AERODYNAMISKE FELGER - BLYTUNGE FELGER SOM SAMLER OPP TUNG GJØRMESAND INNVENDIG

aerodynamiske-felger-bmw-ix

Aerodynamiske felger har ingen hensikt i hastigheter under 120 km/t og besparelsen er nesten ikke målbar, sammenlignet med like tunge felger. Ved å bytte ut felgene til superlette åpne sportsfelger som lett kan rengjøres utenfra løser mange oppgaver, og man opprettholder rekkevidden i mye større grad for vintersesongen. Husk også drenerende elbildekk som reduserer den energikrevende vannbølgen foran dekket. Se Frigus EV skissen lenger ned i artikkelen.

REKKEVIDDEN PÅ DIN BMW iX PÅVIRKES AV TOTALVEKTEN PÅ HJUL OG DEKKETS EVNE TIL Å REDUSERE VANNBØLGE FORAN DEKKET

Det er alment kjent innenfor motorsport og yrkesbilmiljøet at lettere hjul krever mindre energi for å oppnå samme kjørelengde og hastighet. Googler man (klikk gjerne på bildet under) om emnet får man et stort antall treff om artikler som omhandler hvor viktig det er med lavere vekt på hjulene for å redusere energibehovet og/eller få bilen til å bli mer sportslig. Kort forklart kan man si at jo mer man reduserer vekten på hjulet lengst ut i radius, jo mindre masserotasjonsenergi kreves. Lettere dekk gir mest besparelser, men felgringen ligger nesten like langt ute, og felger som er utviklet etter ROTARY FORGED metoden har sin største vektbesparelse i selve felgringen. ROTARY FORGED er fortsatt en støpt felg i normal aluminium, men selve felgringen er tilvirket i en rotasjonsprosess, under lavere temperaturer. Hvis en Rotary Forged felg veier det samme som en støpt felg, vil førstnevnte kreve mindre energi siden vekten lengst ut i radius er lettere på denne. For BMW iX modellene vil en Rotary Forged felg gi betydelig økt rekkevidde og bedre akselerasjon, proposjonalt med vektreduksjonen på hjulet.

Er man glad i å lese artikler om emnet på nettet så finnes det et godt utvalg når man googler som nedenfor

VANN OG SLAPS MÅ GJENNOM DEKKET OG DRENERING ER VIKTIG FOR BÅDE ENERGIFORBRUKET OG SIKKERHET MOT VANNPLANING

Frigus EV Ice 3 er et spesialtilpasset elbildekk som har optimale egenskapet for å slippe igjennom vann, men er også det mest støysvake vinterdekket som finnes til elbil. Dekket er avstivet for elbil slik at man også kan fylle 10% mer luft enn det som er oppgitt for bilen (informasjon om lufttrykk står i dørkarmen). Mange lar seg forvirre av EU merkingen for rullemotstand som måles mot en trommel, på et dekk som kan være svært forskjellig fra det som faktisk tilbys i markedet. På normal vei er det tilnærmet umulig å måle noen forskjeller, men hvis man fyller 10% mer luft blir gevinsten veldig godt målbar. Frigus EV ICE 3 er utviklet for et høyere lufttrykk og du får betydelige lavere rullemotstand i den virkelige verden. De dyktigste bilførerne vil nok sett mest pris på kjøreegenskapene på asfalt til FRIGUS EV ICE 3. Siden dekket er avstivet mye, men fortsatt har myk nordisk gummi, så får man litt i ''pose og sekk''. Dekket oppfører seg mer som et sommerdekk når det gjelder stabilitet på barmark, og man slipper vinglingen i veibanen som man opplever med andre myke vinterdekkene som vi sammenligner mot. Nedenfor et bilde som viser de største forskjellene i selve dekkmønsteret, som også er designbeskyttet globalt.

SKYVE VANN FORAN DEKKET PÅ VÅT VEI KREVER MYE EKSTRA ENERGI. FRIGUS EV ICE 3 ANBEFALES

Når vannbølgen klarer å løfte bilen opp fra veibanen når vannplaning inntreffer er det lett å forstå hvor mye energi som kreves til å skyve vannbølgen foran dekket på våt asfalt. Les mer om dekket ved å klikke på bildet. 

vinterhjul-bmw-ix

ELBILDEKKET FRIGUS EV ICE 3 BLIR OGSÅ UTVIKLET FOR BMW iX

Vi har alternative vinterdekk som også fungerer svært godt, med litt mindre drenering, men likvel betydelig bedre enn de fleste kjente dekkmerkene.

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud på vinterhjul til BMW iX med elbilfelgen ZAX YNX Satin Black Rotary Forged med anbefalt vinterdekk.

vinterhjul-felger-bmw-ix-fälgar-felgen-wheels

VINTERHJUL TIL BMW iX LEVERES I MANGE DESIGN INNENFOR FELGPROGRAMMET FOR ELBIL FRA ZAX WHEELS

Spesielt for vinterhjulene er det viktig med superlette felger for å opprettholde en god rekkevidde, men det er også viktig at felgene er såpass åpne at man lett kan rengjøre og ferjene skitt og is som legger seg inne i felgringene. På 20 tommere kan det lett samle seg 1-2 kg med gjørmesand som skaper ubalanse i hjulet. ZAX YNX, V5, 52FA og EV531 er alle gode vinterdesign.
bmw-ix-vinterhjul-sorte-fälgar-vinterfelger

BMW iX VINTERHJUL MED SORTE ELBILFEILGER ZAX V5 SATIN BLACK ROTARY FORGED

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud
vinterhjul-bmw-ix-vinterdekk

VINTERHJUL TIL BMW iX MED ELBILFELGEN ZAX YNX GLOSS GUNMETAL ROTARY FORGED

Her får man en felg som ser virkelig ser bra ut på sort eller grå BMW iX. Klikk på bildet under for å se dagens priser ut utvalg i dekk
vinterhjul-og-felger-til-bmw-ix

FELGER TIL BMW iX LEVERES NÅ OGSÅ I BRONZE FARGE

En økende etterspørsel etter elbilfelger i Bronze møter vi med den superlette elbilfelgen ZAX YNX Bronze. Klikk på bildet under for å se dagens tilbud med 255/55R20 vinterdekk eller sommerdekk.
felger-bmw-ix-bronze-zax-elbilfelger

 

BMW iX lettvektsfelger fra ZAX Wheels reduserer energiforbruket betydelig under blandet kjøring.

felger-BMW-ix-fälgar-sorte-felgen-wheels-bmw-ix
 

Produktliste