BMW i4 M50 VINTERHJUL, FELGER OG DEKK

Posted by:tire specialist1

BMW i4 M50 KAN OPPGRADERES MED LETTERE HJUL SOM FORBEDRER ELBILEGENSKAPENE OG ØKER REKKEVIDDE

Rotasjonsvekt påvirker elbilenes egenskaper i veldig stor grad, og den største målbare forbedringen oppnår man med lavere rotasjonsvekt på hjulene ved å redusere vekten på selve felgringen. Nedenfor en tabell som viser dekk og felgsdimensjoner som BMW produsenten leverer med bilen, og hva som anbefales som alternativer for å forbedre bilens egenskaper på vei på sommer og vinterføre. Det er viktig å merke seg bilen har en litt større dekkdimensjon bak fordi bilen har litt høyere krav til bæreevne. For 18 toms dekk/hjul har dekkdimensjonen  245/45R18 tilstrekkelig bæreevne og man kan bruke like hjul foran og bak, noe som er en veldig stor fordel. For vinterføre er det viktig å ha like hjul foran og bak.

bmw-i4-m50-vinterhjul

FOR ØKT REKKEVIDDE OG MER SPORTSLIG BMW i4 ER DENNE ARTIKKELEN ANBEFALT - FELGER TIL ELBIL -DETTE MÅ DU VITE

Artikkelen er skrevet ut i fra målinger og fysiske lover rundt emnet rotasjonsenergi.

ANBEFALTE VINTERHJUL TIL BMW i4

Til vinterhjul anbefaler vi 18-tommere fordi 45-profil på dekkene gir bedre vinteregenskaper, og man kan bruke samme dimensjoner foran og bak. Krav til dekkets bæreevne på bakaksel er lasteindeks 99 (775 kilo), og 245/40R19 kan derfor ikke brukes bak på bilen. Skal man ha lik dimensjon foran og bak, på 19-tommers hjul til BMW i4 kan vi anbefale 19x8 med 245/45R19. Dette blir fint på både sommer og vinter, og 45-profil gir mykere egenskaper og lavere energiforbruk. Da kan man også bruke det spesialiserte vinter-elbildekket Frigus EV Ice 3.

ANBEFALT LUFTTRYKK FOR BMW i4 ER 3,1 BAR PÅ KALDE HJUL (MINUSGRADER)

BMW i4 er litt tyngre enn en Tesla Model S LR 2020-UP som har 3,1 BAR som minste anbefalte lufttrykk på kalde hjul. Frigus EV Ice 3 dekkene er elbil optimalistert for høyere trykk og vi erfarer at 3,3 BAR på kalde hjul gir lavere rullemotstand og mindre feilmeldinger fra dekktrykksensorene når hjulene mister luftttrykk ved mange minusgrader. Noen TPMS-systemer i noen elbiler får veldig tidlig feilmeldinger når trykket i dekkene blir lavere enn fast varslingsparameter, og noen BMW i4 har problemer med for tidlig varsling av lavt lufttrykk, litt som samme problemer på tidligere Tesla-modeller. Vi har en Tesla S i Megahjul som har kjørt ut 2 sett med Frigus EV Ice 3 vinterdekk ned til 4 mm med lufttrykk fra  3,3 - 4,1 BAR og slitasjen på dekkene er jevn og fin. 3,3 BAR på kalde vinterhjul og 4,1 BAR på varme sommerhjul etter veldig høy hastighet. Dette er ytterpunktene, og mestparten av kjøringen har ligget i midten av dette intervallet.

FELGER OG VINTERDEKK TIL BMW i4 ANBEFALES LIKE FORAN OG BAK FOR BETYDELIG BEDRE VINTEREGENSKAPER OG KOMFORT

Det finnes ingen god argumentasjon med bredere felger og dekk bak til BMW i4 siden den økende bredden på bakhjulene går innover (ET42 går 6mm mer i forhold til ET36). 245/40R19 har ikke nok bæreevne til bakaksel, så en større dimensjon må benyttes, men reduserer vinteregenskapene, Vi søker bedre løsninger enn originalt, så derfor anbefaler vi like hjul rundt hele. Med 245/45R19 på felger med ET36 (innpress) vil dekksiden gå kun 1 mm lengre ut enn originalt, og 245/45R19 er en betydelig bedre vinterdimensjon enn 255/40R19. Oppsettet vi anbefaler i 19 tommere passer også til BMW i4 med sportsbremser.

For vinterforhold er det alltid mest gunstig med like egenskaper for alle 4 hjulene, slik at bilen har et balansert grep mot underlager og man reduserer risikoen for at bakparten glir ut i svinger. Vi har også testet ut 245/45R19 foran og bak på BMW i4 som en svært god løsning for vinteroppsett. Klikk på bildet under å se dagens anbefalinger og pris.

felger-bmw-i4-sorte-vinterhjul-19-fälgar-felgen-wheels

BMW i4 blir veldig bra på vinterveier i dimensjonen 245/45R19 i elbildekket fra Frigus EV.

vinterdekk-til-bmw-i4-m50-frigus-ev-ice-3

BMW i4 FELGER MED ''RÅTASS'' KONFIGURASJON I ZAX YNX BRONZE

Blikkfang men ogse effektive felger i superlett Rotary Forged teknikk som gir superlett felgring og reduserer rotasjonsenergiforbruket i forhold til originale støpte felger. Klikk på bildet for å se dagens priser og utvalg i vinterdekk til 20x9 felgene. Konfigurasjonen er en anbefaling med like felger foran og bak, med 245/40R20 dekk. Skal du ha sommerdekk må du tilbake i konfiguratoren og velge sesong ''sommer''.

felger-bmw-i4-bronze-vinterhjul-20-toms

PS! Artikkelen er under utvikling.

Produktliste