Om oss og informasjon om Corona (Covid-19)

Du er her

Finn produkter

CORONA UPDATERINGER PR. AUGUST 2020

Begge butkkene våre har normale åpningstider. Alle ansatte er helt friske, og noen av oss jobber likevel fra hjemmekontor for å redusere risiko. Butikkene vaskes med sprit daglig, og det står antibac pumper tilgjengelig på alle relevante plasser. Vi har også montert opp lexanglass foran kundeservicedisken slik at det er lett å snakke sammen uten å bli eksponert for dråpesmitte. Alle kunder kjører bilen inn i dekkhallen selv, og vi har ansiktsmasker (beregnet for corona) som deles ut til de som ønsker det.

LItt om vår egen drift og nyheter for 2020

Selskapet er i god vekst. Vi har i mars mnd. ansatt ytterligere en person på salg og vi søker også etter flere på lager/logistikk og dekkmontering. Ingen i selskapet er for tiden permittert. Selskapet søker heller ikke om økonomisk støtte hverken til drift eller til nyansatte. Vi utvider/dobler også lagerkapasiteten i Oslo avdelingen for å møte stor etterspørsel. Derfor søker vi også etter flere dekkmontører og logistikkmedarbeidere. Miljøet vårt flerspråkelig med engelsk som hovedspråk, så gode engelskkunnskaper er nødvendig i tillegg til god teknisk forståelse på bil/hjul og it-systemer. Vi søker både faste og deltidsansatte.

2019 hadde vi 22% økning i omsetning, og prognosen for første halvår er ytterligere er bra økning. En del av økningen er salg til kunder utenfor Norge. Selskapet har ingen gjeld og bruker ikke kassekreditt. Egenkapitalen er godt over 4 mill. og finansiering av varelogistikken skjer fra konsernselskap som har god overskuddslikviditet. Nytt for 2020 er en betydelig utvidelse av ZAX WHEELS programmet med mye fokus på design, kvalitet og vekt (Flow forming/Rotary Forged og smidd magnesium). Vi legger fortløpende inne vekt på alle varene, slik at du nå kan velge ut i fra vekt. 1 kg redusert vekt blir gjerne til 7-10 hk redusert energiforbruk. De fleste nye modellene i ZAX Wheels programmet har patentbeskyttet design i Norge og EU.

NETTBUTIKK-TIL-BUTIKK GIR DEG GOD INFORMASJON OG HØYT SERVICENIVÅ

Nettbutikk til butikk er tidsbesparende både for kjøper og selger. Man gjør handelen på nettet og avtaler tid for montering. Man sparer både tid og penger, og slipper ventetid og eventuell mulig bomtur. Her hos oss lager vi verdens første nettbutikk-til-butikk for dekk og felger med skikkelig konfigurator som viser sluttresultatet med dekkside posisjon, hvor både kunde og leverandør sparer mye tid og kostnader. Nettsiden har vært i drift siden 1. mars 2012 og utvikles hele tiden, nå med både logistikk og kundeoppfølging. Siden vi utvikler denne programvaren for markeder utenfor Norge er det ofte en del funksjoner som kommer først på engelsk, og noe senere på norsk og svensk. VI beklager dette etterslepet.
 

NETTSIDEN ER FRI FOR ''PREMIUM DEKK'' OG ''TESTVINNERE''. VI PRESENTERER MÅLBARE SAMMENLIGNBARE FAKTA

Informasjonen her på nettsiden skal være god og informativ, og dekk blir ikke presentert som ''testvinnere'' og/eller ''premiumdekk'' når underliggende dokumentasjon ikke foreligger. Det er allminnelig kjent at alle dekktester man leser om i Europa og Norge ikke er reelle tester, men reklame godt pakket inn som en test. Mange velger likevel å tro på slike dekktester, men det må bli på eget ansvar.  
 
Som man ser under våre anbefalinger kommer de fleste dekkmerker, som bransjen kaller premium dekk og/eller testvinnere, langt nede på listen her på nettsiden og aldri som anbefalte dekk. Vi sammenligner dekk på alle viktige parametre, som i ettertid også kan ettergås til enhvert tid av kunder og dyktige bransjefolk (hvis de da finnes..?). Vi opplever faktisk en del kunder som svært dyktige dekktestere, og som har en betydelig høyere kunnskap om dekk enn den jevne bransjemann. Vi låner ut testutstyr til den som måtte ønske å teste dekk, og gjerne ettergå vår merking av dekk, som vi mener er langt mer realistisk enn EUs ''miljømerking'' av dekk.
 

NETTSIDEN VISER NÅ OGSÅ VIKTIG INFORMASJON SOM VEKT PÅ FELG/DEKK, OG DEKKENES EVNE TIL Å DRENERE VANN

For rekkevidde på elbil er vekten av hjulet avgjørende. 1 kg redusert vekt på et lite hjul ligger rundt 7 hestekrefter og på store hjul (Tesla, Audi e-tron, Polestar 2, Jaguar I-Pace m.fl.) kan man anslå 10 hestekrefter spart. Kjører man på 22 tommere, hvor hjulets hovedvekt ligger maksimalt fra senter, vil man kunne spare mer enn 10 hestekrefter ved å velge mindre felger (19 eller 20 tommere) slik at hjulets vekt kommer nærmere senter.
 

FORHANDLER- OG PARTNERPROGRAM

Fra 2. halvår 2020 vil vi starte opp Megahjul partner programmet samt også forhandler programmet. Partnerprogrammet inkluderer partnere i nord-Europa. En partner importerer fra våre produsenter og bruker hele programvaren, og blir en egen lokasjon på nettsiden. Forhandlere kjøper fra de ulike B2B nettbutikkene vi har, tilpasset etter behovet.
 

VI ANBEFALER DEKK UT I FRA EGENSKAPER SOM VI KAN MÅLE OSS FREM TIL

VI skriver i en rekke artikler at det ennå ikke er avholdt en dekktest i Europa som har blitt brukt i USA som virkemiddel for å selge dekk. i USA blir juks straffet hardt og kundene får gjerne heve kjøpet hvis man har kjøpt dekk med feil opplysninger. Dekktestene som vi blir presentert i Norden er ikke reelle dekktester som kan brukes som markedsføring i USA, fordi det stilles strengere krav til produktopplysninger der, enn i Europa. Vi skriver her på nettsiden i flere artikler at hverken NAF testen eller andre dekktester som arrangeres av Test World, er reelle dekktester, men kun smart markedsføring med ulike kick-back avtaler som ligger til grunn. Hvis NAF eller Test World mener du annet, har de hatt over fire (4) år på seg til å imøtegå det vi her skriver, og som er skrevet første gang i 2016.
 
Produsentene lager tilnærmet helt like dekk, men de målbare forskjellene ligger gummikvalietens slitestyrke og evne til å beholde gripeegenskapen over tid. Like dimensjoner koster omtrent det samme å produsere, med unntak av de ulike lands lønnskostnader. Dekk som selges i Norge og som også er produsert for den nordamerikanske markedet, er ofte de beste dekkene på norske veier. I USA krever man høy slitestyrke og god kjørekomfort med mykere dekksider, og dette er dekk passer fint på norske veier med slitasjespor og steinete asfalt. Dekk som i hovedsak er bygget for tyske høyfartsveier er konstruert for hastigheter på 300 km/timen, ofte med stive dekksider som gir rumling på den steinete og grove asfalten (for å tåle piggdekk) vi har i Norden. Derfor anbefaler vi mykere sommerdekk med høyverdig og slitesterk gummikvalitet.
 
Om vinteren kjører de fleste i hovedsak på våt og tørr asfalt, og de mest sikre vinterdekkene er de med bedre våt grep, god slitestyrke og god drenering for vann og slaps. De få dekkene som er så ''heldig'' å bli tatt ut til NAFs vinterdekktest, og som blir kåret som de beste isbane-dekkene, er i realiteten de mest trafikkfarlige vinterdekkene vi kan velge. Dette er dekk som bremser 10-15 meter lengre enn vinterdekk med godt våt grep. De som kjører på slike vinterdekk må være oppmerksom på at bremslengdeforskjellen mer enn dobler seg til 20-30 meter hvis dekket aldri vaskes. Mange av kjedekollisjonene om vinteren kunne ha vært unngått hvis alle hadde valgt trygge vinterdekk med godt våt grep.
 

HØYT SERVICENIVÅ I OSLO 

I Oslo har vi flotte moderne lokaler og egen avslapningsavdeling med kaffe, frukt og kaker, og du nyter forfriskningene foran verdens mest avanserte gasspeis, som har varmegjenvinner, tilluftskananer og som fører varmluften dit du ønsker, og gjerne ut av huset hvis du har TEK10 standard som gjør at du ikke blit kvitt varmen. Du kan lese litt om gasspeisene i brosjyrene, og du kan beskue denne mens du venter. Vår installasjon har vegg av skinn rundt peisen, fordi det er kun glasset som blir varmt. Peisen kan derfor ettermonteres i alle typer boliger uten å bygge branntilpasninger. Varmer opp alle rom i en fjellhytte på under 1 time, og er ideell som hovedvarmekilde. Klikk på bildet under for å lese mer om gasspeisene.
Megahjul Oslo venteavdeling
 

UTSTILLING AV DAFI VANNFILTERKANNER. KJØP EN KANNE OG PRØV RENT VANN

Dafi vannfilterkanner gir deg vann som er rent

googler du ''mikroplast i drikkevannet'' kan du lese mange artikler som gir frysninger på ryggen. De minste plastpartiklene er de farligste, lagres i kroppen og avgir gift. Vannverkene har ikke filter som tar mikroplast og du finner også tungmetaller i drikkevannet i tillegg til klor og humus. De minste plastpartiklene kommer fra havet som fordamper og følger regnet ned i ferskvannsreservoirene. Rent drikkevann er viktig for god livskvalitet og har blitt en mangelvare også i Norge. DAFI vannfilterkanner gir rimelige og smarte løsninger for daglig drikkevannsbehov. 
 

KJØPER DU 4 NYE VINTERDEKK I LAVSESONG FÅR DU VALGFRI VANNFILTERKANNE TIL KR 1,- (VERDI 250,- TIL 400,-)

Anbefalte vinterdekk leveres og monteres til mye lavere priser enn i høysesongen. Du får langt bedre service og pris. I høysesongen er prisene betydelig høyere og  ventetiden på verkstedet kan være opp til mange uker.
 

TILPASNINGER OG MASKINERING AV FELGER

Felger med lokk over bolthullene reduserer salt og fuktighet som gir korrosjon mellom felg og nav, samt gjør renholdet enklere. Mange av disse felgene kommer uborret fra fabrikk og vi tilpasser felgene i vår maskineringsavdeling i Fredrikstad. Det er derfor også enkelt å lage en erstatningsfelg om du skadet kun èn felg. Klikk på filmen under.
Megahjul-maskinering-av-felger
 

LITT OM BAKGRUNN

Safe Bil AS ble etablert i mars 2012 med 2,0 mill (nå 4+ 4 mill)  i aksjekapital pluss ansvarlig lån opp til NOK 10 mill. Nøkkelpersonene bak selskapet består av erfarne IT-utviklere og ingeniører med lang erfaring også innen utvikling av felger i tillegg til lang erfaring fra dekkbransjen og IT/oljebransjen.  
 
Selskapet er et utviklingsprosjekt hvor vi både utvikler en nettbasert programvare hvor all kunnskape innenfor dekk og felger legges inn i en database som stadig utvikles med flere søkefunksjoner. Programvaren utvikles på flere språk og er beregnet for store internasjonale kjeder. 
 
Avdelingen i Oslo ble åpnet 10 . oktober 2013 og her har vi 2.400m2 med flotte utstillingslokaler og lagerplass. i Stålfjæra 25 har vi masse parkeringsplasser og full frihet til å tilpasse lokalene til effektiv drift, siden vi leier av et eiendomsselskap i samme konsern. Utvalget som vises i konfiguratoren på nettsiden er veldig omfattende, og i høysesong har vi leveranser ukentlig fra EU-lagrene og 3 ganger i uken mellom Oslo og Fredrikstad. Vi kan derfor levere de fleste varene på relativt kort varsel, men kortvarige forsinkelser i leveransene kan oppstå hvis våre underleverandører ikke leverer til avtalt tid. 
 

RASKESTE OG BESTE SERVICE FOR BESTILLING AV DEKK OG FELGER

For deg som ønsker rask og god service vil vi anbefale å bruke nettsidens konfigurator og sende inn prisforslaget du vurderer, gjerne med litt ekstra informasjon i fritekstfeltet hvis du ønsker. Vi har mye bedre kapasitet til å betjene disse forespørslene enn å besvare telefonen, og når du ringer må vi likevel sende deg link til et prisoverslag på nettsiden som du eventuelt bekrefter. Alle ordrer går gjennom konfiguratoren på nettsiden, for å kvalitetssikre at korrekte produkter velges til bilmodellen din. De beste pristilbudene får du alltid når du kjøper varene før de ankommer til våre lagrer i Oslo og Fredrikstad. Det er begrenset antall som er bestilt fra produsentene og de beste tilbudene kan blir utsolgt før varene kommer til lager. Derfor anbefaler vi alle å være tidlig ut med å bestille. I høysesong tar vi ikke ordinært hjulskift, og det kan også være lang bestillingstid på dekkverkstedet. Bestill derfor time i god tid.

DEKKFORHANDLERE OG BILFORHANDLERE

Vi ulike B2B portaler, også med salgsverktøy for videresalg. Forhandlervilkårene avtales etter volum og ordrestørrelser.
 

Megahjul i Fredrikstad

I Fredrikstad har vi lager fordelt på mange eiendommer, og dekkverkstedet i Strykerveien 1.

 

I OSLO FINNER DU VÅR STØRSTE USTILLING AV FELGER

Et stort utvalg av dekk og felg lagerføres for SUV og Tesla S. Vi fører kun felger som har godkjent bæreevne og innpress tilpasset de aktuelle bilmodellene. Dekkverkstedet er skikkelig utstyrt med det beste som finnes av hjulbalanseringsutstyr og vi har dekkmontører med lang erfaring og som også er oppdatert på Tesla S og helt nye SUV modeller. 

Megahjul i Oslo

I stålfjæra 25 på Kalbakken har vi over 1.100 m2 med butikk, verksted og lager. Mange av felgene som du finner på nettsiden finner du også i butikken.

Led belysning hos Megahjul i Oslo

 

Norsk (bokmål)
Abonner på vårt nyhetsbrev.
Du kan enkelt velge din kategori.

Kort om oss

COVID-19 INFO HER

Safe Bil AS ble etablert i 2012 i den hensikt å utvikle programvare og kunnskapsbase for bransjen. Selskapet har en solid eierstruktur med NOK 8,0 mill. i AS kapital i tillegg til ansvarlige lån og garantier. Bedriftens formål er å tilby de mest riktige løsningene for dekk og felger, samt til konkurransedyktige priser via konfiguratoren her på nettsiden. Configuratoren utvikles av et søsterselskap og det nye ERP/CRM systemet Odoo utvikles av safeconsulting.no og tilpasses i samarbeid med oss som daglig jobber i selskapet. Teamet i Safe Bil er erfarne ingeniører, økonomer og IT-spesialister i en fin miks. Vi samler opp kunnskap og fagdata hver dag, og dette legges fortløpende inn i databasene hvor vi bygger søkbarhet for kombinasjoner av bilmodeller, bilder, artikler, felger og dekk. For hver ny dag blir nettsiden litt bedre….og varene litt billigere.

 

Åpningstider mars 2021

Fredrikstad 

Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
 
Mandag til fredag: 08:00-16:00
Lørdag: Stengt
 
Ledig kapasitet for drop-in

Oslo 

Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
 
Mandag - torsdag: 09:00 - 17.00
Fredag: 09:00-15:00
Lørdag: STENGT
Ledig kapasitet for drop-in
 
Vi holder fortsatt åpent men alle kunder må bruke munnbind og antibac i butikkene våre grunnet Covid-19.
Antibac står i butikken :-)
 

Kontakt oss


Butikk Fredrikstad / Dekkverksted


Butikk Oslo / Dekkverksted

All post til Safe Bil AS må sendes til Postboks 93, 1650 Sellebakk