Verdt å vite

Du er her

Finn produkter
 • DEKKHOTELL PRISER I OSLO

  Posted by:tire specialist1

  OSLO'S BESTE DEKKHOTELLPRISER, OG DET TIL HELT OPTIMALE LAGRINGSFORHOLD

  Sammenligner du priser på nettet ser du at Megahjul er nordens desidert billigste nettbutikk-til-butikk med utsalgssteder med verksted i Norge. Du kan gå direkte til konfiguratoren her.

 • BEDRIFTSAVTALE PÅ DEKK OG FELGER I OSLO OG FREDRIKSTAD

  Posted by:tire specialist1

  DET ER MULIG Å FORBEDRE ØKONOMIEN PÅ FORBRUK AV DEKK OG FELGER, I TILLEGG TIL Å ØKE SIKKERHETEN PÅ VEIEN.

  Megahjul (Safe Bil AS i Oslo og Fredrikstad) kan levere de fleste dekkmerker og felger, og vi har bygget opp god erfaring med å sammenligne kost/nytte, kvaliteter og egenskaper.

  Ved å velge type dekk uavhengig av reklamen og dekkmerke, kan man enkelt spare betydelige beløp på dekkøkonomi, i tillegg til å øke sikkerheten på veien. Det er mulig å spare mye på:

 • FELGBREDDER - STØRSTE OG MINSTE TILLATTE MÅL FOR DEKKDIMENSJONER

  Posted by:tire specialist1

  STRO-NORMENE VISER HVILKEN BREDDE PÅ FELGENE DU KAN BENYTTE, OG I TABELLEN UNDER SER DU MEST ANBEFALT I UTHEVET TEKST, MEN DU KAN GJERNE HA LITT SMALERE FELGER FOR Å REDUSERE RISIKOEN FOR SKADER VED KANTKJØRING.

  Tabellene er delt inn pr. profil, og felgbredder i uthevet skrift er mest anbefalt, men øvrige bredder er også innenfor normene for hva som godkjennes i Norge. Velger du bredeste felgbredde på lavprofildekk (45-profil og lavere) vil som regel felgkanten gå utenfor dekksiden. Det vil da være en økt risiko for å skade felgene. Du kan også bruke vår nye dekk kalkulator som også gir deg masse tilleggsinformasjon. Du kan også lese om kjøretøyforskriften på lovdata her.

 • DEKKTRYKKSENSORER TIL TOYOTA OG LEXUS

  Posted by:tire specialist1

  TOYOTA OG LEXUS BENYTTER ETT TPMS-SYSTEM SOM KUN LESER ETT SETT MED DEKKTRYKKSENSORER. VINTERHJULENES DEKKTRYKKSENSORER MÅ DERFOR KOPIERES FRA SOMMERHJULENE SOM BILEN BLIR LEVERT MED.

  Veldig få land har samme tradisjon som Norge for å ha ett hjulsett for sommer og ett for vinter. Dette har ført til at noen få bilprodusenter (hovedsaklig Toyota og Lexus) ikke prioriterer å legge opp sitt TPMS system til at bilene kjører på to forskjellige hjulsett.

   

 • VIKTIG OM VEDLIKEHOLD AV FELGER I LETTMETALL

  Posted by:tire specialist1

  VEDLIKEHOLD OG LAGRING AV FELGER HAR STOR BETYDNING FOR HOLDBARHETEN I BÅDE ALUMINIUM OG LAKK

  Kombinasjoner av veisalt, grus, fuktighet og kulde er utfordringene i de nordiske landene, og i denne artikkelen skal vi ta for oss de viktigste tiltakene du kan gjøre for å bevare felgene best mulig. Vi skal også nevne noe typiske eksempler på hvorfor felgene blir ødelagt av korrosjon alt for tidlig.

 • 27 September
  0

  SLIK HANDLER DU HOS OSS

  Posted by:admin

  NORDENS BESTE NETTBUTIKK-TIL-BUTIKK PRISER, OG LIKEVEL HØYT SERVICENIVÅ FRA TOPP DEKKVERKSTEDET! JA, DET ER MULIG!

  Du sender oss det tilbudet du foretrekker via nettsiden slik at denne kommer inn på vårt kundeoppfølgingsystem. Skriv gjerne inn ønsker og spørsmål i fritekstfeltet. Vår kundeservice sjekker at vi kan levere tilbudet til ønsket tidspunkt og sender deg en ordrebekreftelse på mail. Er denne slik som du ønsker bekrefter du denne, og innbetaler beløpet på ordrebekreftelsen, via bank (billigst) med Klarna betalingsløsning eller med kredittkort. 

  Deretter settes ordren i produksjon. Det største utvalget leveres rett fra EU lagrene. Det hender at det er tomt på EU lagrene, men produsentene leverer innen 48 timer hvis de har på lager, slik at EU lagrene vi leverer fra, kan i praksis inkludere produsentenes lagrer også.

 • HJULBALANSERING MED ADAPTER OG PROSEDYRER ETTER BILPRODUSENTENS KRAV REDUSERER DEKKETS OG BILENS SLITASJE

  Posted by:admin

  Adapterbalansering

  Tradisjonell hjulbalansering foregår ved at man spenner opp hjulet i balanseringsmaskinen med en kon i felgnavet (navbalansering). Man balanserer til maskinen bekrefter nøyaktighet innen for normal marginer. Hvis man deretter tar det samme hjulet og spenner opp med korrekt adapter som simulerer bilens hub, og balanserer etter bilprodusentens prosedyrer, vil man imidlertid finne ytterligere 30-70 gram unøyaktighet som man retter opp.

  Du som kunde merker som regel ikke at hjulet ikke er balansert nøyaktig nok med kon i felgenavet de første 2-3.000 km. Men så kommer vibransjonene etter hvert. Den lille unøyaktigheten på 20-30 gram viser seg å bli et problem på sikt ved at dekkene slites ujevnt, og når vibrasjonene først er kommet, så er det for sent å rette opp. Dekker er da slitt ujevnt.

 • 22 March
  0

  ALDRING AV DEKK. HER ER KAN DU LESE OM FAKTA SOM PUBLISERES FRA DEKKPRODUSENTENE

  Posted by:admin

  ALDRING AV BILDEKK STARTER FØRST NÅR DEKKENE TAES I BRUK

  Ingeniører som har gummi som sitt fagområde kjenner godt til aldringsproblematikkene for gummi. Et dekk kan gjerne lagres ubrukt i 10 år uten å bli målbart forringet, såfremt lagring under optimale forhold skjer. Nedenfor på bildet ser du artikkelforfatters Nexen SUV dekk til XC90 produsert i 2006 som er nylig satt på bilen. Dette er tredje settet med samme dekk. Utrolig slitestyrke, spikerfeste på våt asfalt og godt innenfor behovet på is og snø. Hvert sett er kjørt over 30.000 km og p.g.a. det gode våtgrepet har dekkene blitt "kjørt ned" de siste millimeterne som sommerdekk. Dekkene er kontrollmålt i gummien og ingen målbar forringelse i forhold til dekk produsert i 2014. 

Abonner på vårt nyhetsbrev.
Du kan enkelt velge din kategori.

Kort om oss

Safe Bil AS ble etablert i 2012 i den hensikt å utvikle programvare og kunnskapsbase for bransjen. Selskapet har en solid eierstruktur med NOK 4,0 mill. i AS kapital i tillegg til ansvarlige lån og garantier. Bedriftens formål er å tilby de mest riktige løsningene for dekk og felger, samt til konkurransedyktige priser via konfiguratoren her på nettsiden. Programvaren utvikles av andre konsernselskap i samarbeid med oss som daglig jobber i selskapet. Vi som jobber i Safe Bil er erfarne ingeniører, økonomer og IT-spesialister i en fin miks. Vi samler opp kunnskap og fagdata hver dag, og dette legges fortløpende inn i databasene hvor vi bygger søkbarhet for kombinasjoner av bilmodeller, bilder, artikler, felger og dekk. For hver ny dag blir nettsiden litt bedre….og varene litt billigere.

 

Åpningstider AUGUST

Fredrikstad 

 
 
Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
Mandag:  08.00 - 16.00
Tirsdag:  08.00 - 17.00 
Onsdag:  08.00 - 17.00 
Torsdag: 08.00 - 17.00 
Fredag:   08.00 -16.00
Lørdag : STENGT
 
 

Oslo 

 
Åpningstider Butikk / Dekkverksted:
Man-tors: 09.00 - 17.00 
Fredag: 09.00-15.00
Lørdag: STENGT
 
Vi stenger kl 17.00 i Oslo mandag - torsdag i hele august. 
 
 
 
 

Kontakt oss


Butikk Fredrikstad / Dekkverksted


Butikk Oslo / Dekkverksted