VINTERHJUL TIL MG ZS EV SOM BEHOLDER REKKEVIDDEN

Posted by:tire specialist1

VINTERHJUL TIL MG ZS EV MÅ VÆRE SÅ LETTE SOM MULIG OG DEKKENE MÅ HA GJENNOMGÅENDE DRENERING

For hver kg økt vekt kreves det 7-10 hk i ekstra energibehov under bykjøring. Derfor opplever mange at rekkevidden forsvinner om vinteren, når man setter på vinterhjulene. Vi har sammenlignet noen vinterhjul levert til bilen i 17'' tommere med (NAF-dekket) 215/50R17 montert på tunge Turbin felger. Vektforskjellen er over 5 kg pr. hjul og som kjent krever 1 kg mer vekt pr. felg ca. 7-10 HK ekstra i energiforbruk under bykjøring. Tunge hjul er skikkelige energislukere når man endrer hastighet. Hvis man i tillegg kjører på våt vei vil brede dekk kreve mer energi enn smale dekk, og dekk uten gjennomgående drenering vil skyve en vannbølge foran dekket i forhold til dekk med god gjennomgående drenering. Googler du (på engelsk) vekt på hjul versus hestekrefter får du over 700 million treff på artikler som beskriver hvor viktig vekten er for energiforbruket på bil/elbil.

Bedre rekkevidde med lette hjul

REKLAMASJONSRETT(?) HVIS MAN HAR KJØPT FOR TUNGE VINTERHJUL UTEN Å BLITT INFORMERT SKRIFTLIG OM REDUSERT REKKEVIDDE

Slik vi tolker kjøpsloven skal det informeres skriftlig på en grundig måte, slik at det ikke er noen tvil om at man er informert om at eventuelle tunge vinterhjul - dvs. vesentlig tyngre enn hjulsettet bilens rekkevidde er oppgitt med - vil redusere bilens rekkevidde betydelig under alle kjøreforhold. Dette omfatter også bilforhandleren som har levert bilen. Har du fått levert altfor tunge vinterhjul til bilen din, så er disse i stor grad medvirkende årsak til at elbilens rekkevidde blir kraftig redusert på våt og tørr vinterasfalt. Bilforhandere og dekkforhandlere besitter denne kunnskapen, men det er ikke alltid at man deler denne med kundene.

MG ZS EV LEVERES OFTE MED 17'' SOMMERHJUL SOM VI MENER ER ALTFOR TUNGE FOR BILEN. REKKEVIDDEN PÅ BILEN ER JO OPPGITT MED VELDIG LETTE 16 TOMMERE

Vi har målt sommerhjulene som bilen blir levert med, og felgene er unødvendig tunge og sommerdekkene har veldig kort levetid (treawear 240) og kun 7 mm mønsterdybde (standard er 8,4 -8,8mm). Man forventer at bilen er levert med samme lette hjul som bilens rekkevidde er oppgitt med. Klikk på bildet for å se vår anbefaling til flotte og superlette felger som både gir mye bedre rekkevidde og akselerasjon, men også mindre dekkstøy og bedre komfort.

MG ZS EV HAR FORELØPIG ET RIGID TPMS SYSTEM SOM KREVER OPPDATERING SLIK AT DEN KAN LESE 2 SETT HJUL

Når vi leverer vinterhjul til MG ZS EV må disse meldes inn på bilen, eller klones med sommerhjulene som sitter på bilen. Når vi leverer originalsensorer så må bilens TPMS modul oppdateres til siste software versjon hos forhandler, og så må bilforhandler melde inn ID på de nye vinterhjulene. Hvis du I 2021 kommer med din MG til våre dekkverkstedet kan vi kopiere dine sensorene fra originale sommerhjul, over til vinterhjulene, hvis originalsensorene er lesbare med standard TPMS verktøy.

Sjekk også at hjulenes posisjon på bilen er merket fra forhandler. Hvis dette mangler må du få disse merket, eller be om at vi merker hjulene for deg. Har du avmontert sommerhjul eller vinterhjul uten å merke posisjonen, så kan man finne tilbake plasseringen med å slippe ut luft fra ulike hjul.

Ved forsendelse kan din lokale MG forhandler klone de nye vinterhjulene dine mot sommerhjulene hvis vi benytter Autel sensorer og forhandler har Autel-TPMS verktøy, og dette er en kostnad som vi ikke kan dekke. I utgangspunktet bør forhandler dekket en slik kloning siden det er en liten mangel på bilen. Når vi leverer originale sensorer må disse også meldes inn på bilen og TPMS modul oppdateres av forhandler, og dette er også en kostnad mellom bilforhandler og deg.

MG-ZS-EV-rekkevidde

VINTERHJUL TIL MG ZS EV SOM VEIER KUN 16 KG GIR GOD REKKEVIDDE OM VINTEREN OGSÅ

Klikk på bildet under for å se dagens tilbud i originaldimensjonen (16'') på ZAX EV531 med anbefalte Roadmarch nordisk vinterdekk med full drenering. Så kan man sammenligne hjulvektforskjellen på ca. 5,5 kg med det som ofte leveres i 17 tommere fra forhandler, med ''kjent merke'' i 215/50R17 uten drenering , som forøvrig er ca. 1% mindre i rulleomkrets. Se link

Løsningen du ser prisen på ved å klikke på bildet under er den mest optimale for MA ZS EV, og vinterdekket Roadmarch Snowrover leveres med 5 års gummigaranti og bytterett innenfor 0,5 mm slitasje. Ingen eruopeisk dekkprodusent vil gi en slik garanti. I 2021 kommer også Elbildekket FRIGUS EV ICE 3 i samme dimensjon.

MG ZS EV med superlette ZAX EV531 og Roadmarch Snowrower med full drenering

MG ZS EV KAN OGSÅ LEVERES MED VINTERHJUL I 17'' MED SUPERLETTE ZAX EV531 OG ANBEFALT 215/55R17 I ROADMARCH SNOWROVER 868

Klikk på bildet under for å se dagens tilbudspris og anbefalinger.

 

Produktliste