VINTERDEKKTESTER ER SKJULT REKLAME MED KICKBACK AVTALER MAN IKKE BLIR INFORMERT OM

Posted by:tire specialist1

STYR UNNA SKJULT REKLAME PAKKET INN SOM VINTERDEKKTEST HVOR ''TESTVINNERE'' OFTE ER KICKBACK-DEKK MED MANGLENDE DRENERING

Testmiljøet som tester for Megahjul jobber hele året med å sammenligne vinterdekk på ulike underlag og temperaturer. Resultatene vi måler oss frem til står i stor kontrast til det som man leser i media, som oftest publisert av NAF, men også artikler på nettet som er direkte feilinformasjon. Vi skal i denne artikkelen forsøke å appelere til hva som er mer selvforklarende og logisk, men likevel basert på målinger vi gjør, og som alle kan gjøre etter oss. Vi ønsker at våre lesere skal begynne å tenke selv og på den måten forstå hvordan dekk fungerer på bil og vei.

DEN VIKTIGSTE EGENSKAPEN PÅ VINTERDEKK FORUTEN GODE PÅ IS, ER DRENERING MOT VANNPLANING

Vinterdekk i USA og Asia har drenering mot vannplaning

Gode egenskaper på is har alle vinterdekk som har myk gummi (lave shore-verdier) kombinert med mange lameller. Ulike dekkmønster for is kan favorisere ulike isforhold og i praksis er det umulig å konkludere hvilket mønster eller dekkmerke som er best på is, nettopp fordi is kan være så forskjellig på samme måte som bilmodellene er forskjellig. Det er mye enklere å skille de gode vinterdekkene fra de mindre gode ved å måle dekkenes egenskaper til å drenere bort vann og slaps. Over har vi laget et bilde som viser hva som menes med drenering. Dette har i mange år vært i sterk fokus på sommerdekk, og derfor har nå alle sommerdekk 4 dreneringskanaler, og stadig flere dekkprodusenter utenfor Europa lager nå vinterdekkene stadig mer lik sommerdekkene når det gjelder drenering. Bortsett fra Nokian, Pirelli og Continental. Dette er relativt små vinterdekkprodusenter på verdensmarkedet, men store her hjemme i Norden. De nyeste dekkene fra disse produsentene er dekk uten gjennomgående drenering, type dekkmønster som mister kontakten med underlaget på grunn av vannplaning i langt lavere hastigheter enn dekk med full gjennomgående drenering. Rullemotstanden i dekk uten gjennomgående denering vil også nødvendigvis bli signifikant større med økende mengde vann i veibanen.

EU-merkingen for vinterdekk er ganske enkelt helt misvisende, og derfor har vi utarbeidet en mer relevant merking av vinterdekk hvor informasjonen viser hva du faktisk vil oppleve på veien.

VINTERDEKKTESTENE SOM VI LESER  I MEDIA ER KUN SMART OG SKJULT MARKEDSFØRING

Hvert år kommer ''den store vinterdekktesten'' i regi av NAF som også videreformidles til den øvrige pressen. Kontrollerer man dekktesten og pressen, så kontrollerer man kundene. De fleste har begrenset kunnskap om dekk, eller orker rett og slett ikk å sette seg inn i hvordan dekk fungerer. Ved å utnytte denne muligheten med skjult reklame oppnår man enorme gevinster i form av ulike kickback ordninger, og veldig høye priser for ''de beste dekkene'' fra dekktestene. Årets ''vinner'' i både pigg og piggfritt er naturligvis Continental. Man unnlater å opplyse leserne om kickback avtalen som Continental/Dekkmann har med NAF.

Vi ønsker at NAF skal opptre seriøst, informere om at dekktestene er skjult reklame, og informere om kickback avtalene fra Continental og Dekkmann, samt andre skjulte avtaler. Vi ønsker at NAF skal fokusere på sikkerheten til sine medlemmer og det generelle sikkerhetsbildet på norske. Vi ønsker at NAF skal være politisk nøytralt og fokusere på bil. 

ER DET MULIG AT GODE PIGGFRIE LAMELLDEKK KAN ERSTATTE PIGGDEKK PÅ IS?

Testing av pent brukte Nereus vinterdekk testet mot pent brukte piggdekk fra Nokian viser dette. Testen vi har laget er på is med snø og slaps som topplag. Vi kjører Nereus sitt piggfrie SUV dekk 806 mot Nokian Hakka 8 SUV og til slutt mot helt nye Hakka R2 Suv. Årsaken til at vi ikke tester mot helt nye piggdekk er forankret i at bilene med piggdekk på norske veier ikke har nye piggdekk, men fra pent slitt til mye slitt. Vi ønsker å gjøre testene som relevante og virkelighetsnære til det faktiske trafikkbildet som mulig. Nereus har shore A 64 og er betydelig mykere i gummien enn Hakka 8 SUV som målte shore A 76. Nereus har også langt flere lameller. Vi ble ikke overrasket over at piggfrie dekk kan har bedre grep på is enn piggdekk med litt slitte pigger.

CHARMHOO SUV DEKKET HAR OGSÅ SAMME GUMMI OG ANTALL LAMELLER SOM NEREUS

Vi har 2 spesialdimensjoner for Tesla X, Audi E-tron og Q7 samt I-pace som ikke leveres i Nereus, men fra en annen fabrikk som bruker nøyaktig samme gummiblanding. Dette er også dekk som leverer bedre veigrep enn de kjente dekkmerkene i både piggfritt og pigg. Når vi har bytterett innenfor 0,5mm slitasje på anbefalte vinterdekk, så ligger det mye målinger og sammenligninger til grunn. De som følger våre anbefalinger tenker rasjonelt og bytter ikke til et ''premiumdekk'' som leverer mindre gode egenskaper og sikkerhet.

VINTEDEKKTESTEN TIL NAF GIR STORE KICKBACK INNTEKTER

En journalist i FA har som vi også notert seg hvordan de store aktørene i dekkbransjen samarbeider. Mest alvorlig er at man pusher vinterdekk med liten eller ingen drenering mot vannplaning, som er trafikkfarlige på underlaget vi hovedsaklig kjører på. NAF vinterdekktesten oppfatter vi som ren bløff, og får innsyn og tilgang til hele testen, så er det lett å dokumentere bløffen, og da har svært mange nordmenn kjøpt sine vinterdekk på helt feil grunnlag. De fleste handler i god tro om at man kjøper det beste vinterdekket for sitt bruk. Man blir ikke informert om at dekkene mangler drenering mot vannplaning og at piggdekk kan være veldig glatte på bar asfalt.

Klikk på bildet under for å komme til artikkelen om kick-back avtalen med Continental og Dekkmann. Ikke rart dekket alltid topper ''dekktesten''. De samme dekkene kan kjøpes mye rimeligere her på nettsiden, men vi har også dekk som har mer riktige egenskaper til normale kjøreforhold. Vi har merket oss at NAF sine anbefalinger siste 10-året er vinterdekk med manglende drenering og våt grep. Dette er egenskaper som er svært viktig for å redusere risikoen for ulykker.

ÅRETS PIGGFRIE ''TESTVINNER'' HAR BETYDELIG MYKERE GUMMI ENN DE ANDRE DIMENSJONENE MED SAMME NAVN OG DEKKMØNSTER

Det er også viktig å få med seg at årets piggfrie ''testvinner'' har ekstra myk gummi (målt til 58) , men samme dekk i andre dimensjoner måler 66-68. Dette gir veldig store forskjeller på is. Gummihardhet på 68 kombinert med et ikke-drerende dekkmønster vurderer vi som en dårlig løsning på isete underlag. De som bestiller ''testvinneren'' hos oss er ikke klare over dette, til tross for at vi gjør vårt beste til å få frem viktig informasjon. 

Rå kickback avtaler på testvinnere er en viktig inntektskilde for den som publiserer dekktesten

NEREUS VINTERDEKK HAR GODT VÅT GREP, GOD DRENERING MOT VANNPLANING, LAV STØY OG RULLEMOTSTAND PÅ VÅT VEI.

Vi har også flere dekkmerker og modeller som ligger nær opp til egenskapene som Nereus kan vise til, og disse ligger også under anbefalte produkter.

Det finnes i dag et meget stort antall produsenter av vinterdekk over hele verden, og utenfor EU prises dekk etter kilopris, mens europeiske dekkprodusenter priser sine dekk etter dekkdimensjon. Etter mye testing av mange ulike dekkprodusenterer har vi funnet frem til en produsent som lager svært gode vinterdekk med nordisk gummi, men i rullemønster med god drenering. Slikt rullemønster gir i tillegg til gode egenskaper på is, snø og slaps, også gode egenskaper på våt og tørr asfalt. Når man ikke bremser har dekkene lavere rullemotstand og støynivå, og når man bremser får man bedre våt grep enn de fleste kjente nordiske vinterdekkene.

I tillegg kjøper du dekket fra importør,uten fordyrende mellomledd og uten kostbar markedsføring og ''dekktest''-kostnader. Rett fra produksjonslinjene i kontainfrakt direkte til dekkverkstedene i Oslo og Fredrikstad. 5-års garanti mot produktfeil understreker kvaliteten på markedets mest støysvake vinterdekk. Nedenfor viser vi en skisse av Nereus 805+ dekket sammenlignet med de beste vinterdekkene fra markedslederne i Norge. Ingen tvil om at markedslederne er gode på isbane men artikkelforfatter har testkjørt alle dekkene på fjellet gjennom hele vinteren, og alle dekkene er gode på hardpakkede vinterfjellveier og is, uten å fremheve noen her. Derimot er det store dokumenterte forskjeller på forhold man i hovedsak kjører på gjennom hele vinteren. Les mer nedover i artikkelen.

Gode vinterdekk bør ha god drenering og godt våt grep

VINTERDEKK STØYTEST SOM AVSLØRER STORE FORSKJELLER

Se hvordan vi støytester Nereus dekkene og sammenligner mot markedsleder i Norge.

Vi har også gjort noen enkle rullemotstandstester med en ny Tesla S 90D som viser at rullemønster med god drenering faktisk gir betydelig lavere rullemotstand ved reelle målinger på bil og naturlig asfaltunderlag.

 Målt rullemotstand kan være veldig forskjellig fra EU-rullemotstand

 

Nedenfor finner du hurtiglenker til populære bilmodeller. Finner du ikke din bilmodell kan du søke den opp på denne linken

 

 

Produktliste